Birthe's Madside

 

Kold, farseret kalkun
Fjerkræ, hovedretter 8 personer
  • 1 kalkun (ca. 2600g)
  • Fars
  • 4 skiverafskorpet franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 æg
  • 2 spsk revet løg
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Fjern vingespidser og gump fra den rensede kalkun, og læg den med brystet nedad på et bræt. Skær et snit gennem skindet langs med rygraden. Skær kødet fra rygbenet med en lille spids kniv. Fortsæt med at skære kødet fra ribben og brystben. Undgå at beskadige skindet (kniven skal skrælle kødet fra benene) klip eller skær igennem leddene ved lår og vinger og fjern skroget. Skær benet ud af overlårene.

Fars: Udblød franskbrøddet i mælk. Hak hjerte, lever og kråse fint. Rør en fars af indmad, kød, franskbrød, æg, løg og peberfrugter. Smag til med krydderier. Læg farsen i kalkunen og sy den sammen med kødnåle. Læg den i et smurt ovnfast fad med brystet opad. Fordel smør over kalkunen og drys med salt og peber. Sæt kalkunen i kold ovn. Tænd ovnen og lad kalkunen stege i 2 timer ved 200 g. Sluk ovnen og steg færdig ved eftervarmen i ca. 15 min Er der for meget fars, kan den steges i et smurt fad ved siden af kalkunen i den sidste time. Afkøl kalkunen og lad den stå koldt evt. til næste dag. Skær ved serveringen lårene af, og skær kalkunen i skiver.

Tilbehør: Flødekartofler og salat

 

 

Birthe's Madside