Birthe's Madside

 

Konsulentkylling
3-4 personer
  • 1 stor kylling (ja, dyr behøver den ikke være)
  • 2-3 spsk. karry
  • 3 gulerødder
  • 5 kartofler
  • 3 porre
  • 3 løg
  • 1 tsk. timian
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber efter lyst

Parter kyllingen i 8 stykker. Tag en STOR eller mindre stor gryde og put olie i (vegetabilsk). Når olien er stegeklar - put så karry'en i gryden og brænd den af (altså svits) Put herefter kyllingestykkerne i gryden og lad stykkerne stege sig letgyldne på begge/alle sider Put herefter de hakkede løg i og svits dem sammen med kyllingestykkerne. Skær porre i ringe og lad det svitse sammen med kyllinge og løg knus hvidløgene og svits det sammen med alt det andet. Når alting virker gyldent - hæld så vand på indtil kyllingestykkerne lige akurat er blevet dækket Lad det simre i ca. 20 min. - tilsæt herefter de skrællede kartofler i kvarte stykker samt gulerødder i grove stykker Tilsæt timian. Lad retten koge til kartofler og gulerødder er færdige. Smag til med salt og peber!

NB! Vær ikke bekymret for at vandet ikke dækker kartoflerne helt.

Serverer i en dyb tallerken.

Kilde: Foreningskonsulenterne Københavns Kommune

Peter Møller

 

 

Birthe's Madside