Birthe's Madside

 

Krydret kylling som i Toscana
Hovedret, Fjerkræ - Personer: 4
  • 1 Stor frilandskylling (1500g)
  • 10 Blade frisk salvie
  • 2 Kviste frisk rosmarin
  • 4 Fed hvidløg
  • Tørret, knust chilipeber
  • Salt
  • Olivenolie

Kyllingen flækkes i brystet og bredes ud. Trykkes flad, så den ligger på maven. Brystbenet skæres evt. helt væk. Lav huller i skindet jævnt fordelt over hele kyllingen og læg en skive hvidløg ½ blad salvie, lidt chili og rosmarin i hvert hul. Vend kyllingen og gnid den med salt og knust chilipeber på kødsiden. Derefter pensles den med olivenolie. Kyllingen steges i ovnen enten i et serveringsfad, eller på en rist, med skindet opad i 25-30 min. ved 300 gr. Check om kyllingen er gennemstegt ved at stikke en kødnål i laret og tryk på skindet. Væsken der kommer ud, skal være klar uden antydning af rødt.

Kilde: Elnyt 3/93. Hans Logeskov, 17 Aug 93

 

 

Birthe's Madside