Birthe's Madside

 

Kylling a'la Kristoffer
  • 1 frisk kylling
  • Marinade:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk soyaolie
  • 4 spsk Heinz ketchup
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk chili krydderi
  • salt og peber efter behov

Marinade: Man pisker olien, dijon, soya olien samt ketchup sammen, derefter tilsættes krydderierne.

Tips.: Hvis man ønsker at give kyllingen lidt indisk præg tilsætter man også 1 tsk tandoorikrydderi !!!

Kylling: Flå skindet af kyllingen. Når det er gjort klipper man den op i passende stykker alt efter hvordan ønsker den parteret, når det er gjort prikker man huller i stykkerne med en gaffel for at det skal blive lettere for marinaden at trænge ind. Derefter pensler man de enkelte stykker med marinaden, når det er gjort lægger man stykkerne i et fad, hvis der er mere marinade tilbage fordeles resten ud over kyllingen stykkerne som ligger i fadet. Når de har "trukket" i ca. 4 timer er det tid til at tage kyllingen op af marinaden for at pakke dem ind i stanniol, når det er gjort skal kyllingen steges ved 200 grader i 1 time.

Servering: Kyllingen kan med fordel serveres med ris og karrysovs.

Kilde: Kristoffer Fabricius

 

 

Birthe's Madside