Birthe's Madside

 

Kylling braiseret med linser
4 personer
  • 1 frilandskylling
  • 4 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 8 blade salvie
  • 250 g linser - gerne fra Puy
  • 1½ dl hvidvin
  • ca. 2 dl vand
  • ca. 2 spsk creme fraiche 38%
  • smør
  • salt
  • peber

Del kyllingen i 6-8 stykker. Brun stykkerne i smør på en sautérpande eller i en stegegryde, der tåler at komme i ovnen, og tag dem op. Skær skalotteløg i smalle både og skær rodurterne ud i halvgrove tern. Kom grøntsagerne i panden, sautér let og kom så salvie og linserne ved. Hæld vand og vin ved og kog et par minutter. Kom kyllingestykkerne ovenpå, læg låg på og kom retten i en 160 grader varm ovn ca. 1 time. Rør creme fraiche i. Grill evt. et par minutter inden serveringen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside