Birthe's Madside

 

Kyllingegryde fra Brasilien

  • 1 kylling

  • 1 stort løg

  • 1 spsk smør eller olie

  • 1½ tsk karry

  • 1 tsk salt

  • sort peber fra kværn

  • revet skal af ½ appelsin

  • 250 g friske champignoner

  • 1 spsk tomatpuré

  • 2 dl piskefløde

  • 3 ”ringe” dåseananas

  • 50 g saltede jordnødder

  •  

  • Serveres med:

  • kogte ris, salat med agurk og grøn peberfrugt

Kyllingen deles i 8 stykker, der brunes i varm olie eller smør på en stegepande og lægges efterhånden over i en gryde. Derefter brunes løgene med karry også i lidt fedtstof og hældes i gryden sammen med salt og peber. Appelsinen skrælles tyndt, skæres i strimler og kommes gryden sammen med de rensede champignoner, tomatpuré og fløde, og det hele småkoger i 35 minutter. Ananasringene skæres i småstykker og blandes i. Gryden smages til og lige før anretningen blandes de saltede jordnødder i.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside