Birthe's Madside

 

Kyllingepate
ca. 8 personer
  • ½ kg kråse og hjerte
  • ¼ kg kyllingebryst med skind
  • ¼ kg kyllingebryst uden skind
  • 150 g kyllingelever
  • 150 g løg
  • 15 g smør eller margarine
  • 30 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 dåse (80 g) champignoner med lage
  • 1 spsk salt
  • ¼ tsk peber
  • ¼ tsk timian
  • ¼ tsk Herbes des Provence
  • Gele:
  • 4 blade husblas
  • ¼ liter and
  • ¼ hønsebouillonterning
  • 1 par dråber kulør

Kog kråser og hjerter i 2 timer. Brug halvanden dl af vandet til pateen. Indstil ovnen på 150 grader. Hæld en liter vand i bradepanden. Hak kråser, hjerter, lever og kyllingebryst med skind én gang gennem kødhakkeren. Skær kyllingebryst uden skind i tern. Hak løgene og brun dem lidt. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Kom farsen i patéform og bag den ca. halvanden time. Prik i den - når kødsaften er klar, er patéen gennembagt. Eller mål med et stegetermometer i midten af patéen, ved 80 grader er den færdig. Sæt patéen til afkøling.

Geléen laves ved at sætte husblasen i blød i 10 minutter i koldt vand. Opløs den derefter i kogende vand. Tilsæt bouillon og kulør. Hæld den kogende gele over patéen. Pynt med f.eks. champignoner og tørret rød peber.

 

 

Birthe's Madside