Birthe's Madside

 

Kylling i karry fra Indien
Fjerkræ 4 personer
  • 1 kylling - 1.200 g
  • 1 1/4 dl olie
  • 4 mellemstore hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ hakket frisk ingefær - eller stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1/4 tsk stødt fennikel
  • 1 1/4 dl vand
  • 3 mellemstore hakkede tomater
  • Hakket persille
  • 1 1/4 dl yoghurt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 spsk citronsaft
  • Groft salt

Rengør kyllingen og dup den tør. Skær lårene fra og udben brystet. Gnid kødet med groft salt. Ophed olien i en kasserolle og steg kødet tre - fire minutter på alle sider. Når det er fast og hvidt , er det klar. Tag det op og sæt det til side. Svits først hvidløgene i olien, og derpå løgene og ingefæren. Løgene må gerne brune, bare de stadig er bløde. Bland cayennepeber og fennikel grundigt med 1 spsk vand og tilsæt tomat, persille, yoghurt og 1 tsk salt. Kom blandingen i kasserollen sammen med kødstykkerne. Er saucen for tyk, så hæld et skvæt vand ved. Kog. Sørg for at kødet er dækket af sauce. Tilsæt garam masala og kog videre ved jævn varme i ca. tyve minutter. Dryp citronsaft over ved serveringen. Kogt ris og pitabrød er velegnet til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 27-03-1996.

 

 

Birthe's Madside