Birthe's Madside

 

Kylling i sur-sød sauce
8 portioner
  • 1 pk Frossen kyllingebryst (500g)
  • ½ ts Salt
  • 3 ts Olie
  • Sauce:
  • 1 Fed hvidløg
  • ½ ts Sambal Manis
  • 3 dl Kyllingesuppe
  • 1 Løg
  • 1 ts Ingefær
  • 3 ts Mel
  • ½ Glas Atjas Taugé
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 3 ts Olie
  • Salt og peber

Kyllingebrystet optøs, og kødet skæres fra benene. Benene kommes i en gryde med 3 dl vand og ½ tsk salt og koger i under låg ca. 10 min. Kyllingekødet skæres i smalle strimler, der steges på en godt varn pande i olie. Stegetid: 3-4 min. Drysses med salt og tages fra varmen. Kyllingesuppen sies. Løg og hvidløg skæres i terninger og svitses i en gryde i olien. Melet drysses over, og der spædes med kyllingesuppe. Tomatpuré, ingefær og Sambal Manis tilsættes, og saucen smages til med salt og peber. Kyllingekødet og Atjar Taugé kommes i saucen og varmes igennem. NB: Ajar Taugé er bønnespirer og rød peber i lage.

Kilde: Samvirke, feb. '85

 

 

Birthe's Madside