Birthe's Madside

 

Kylling med 40 fed hvidløg
Fjerkræ 4 personer
  • 1 stor stegekylling
  • 40 fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • ½ dl tør vermouth
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 stilke blegselleri
  • 1 tsk tørret oregano/merian
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 1 bundt persille
  • Salt - friskkværnet peber
  • evt. 1 frisk citron

Rengør kyllingen og dup den tør. Skær den i passende stykker og læg dem i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Fordel de upillede hvidløgsfed jævnt ud over. Citronsaft er sundt og godt - men hård ved rødvin! - skal den med, røres den sammen med vin, vermouth, olie, krydderurter, blegselleri snittes i stykker på et par cm's længde, salt og peber - og hældes over kødet. Riv citronskallerne over kødet, dæk med alufolie og sæt fadet i ovnen ved ca 180° i fyrre minutter, hvorpå folien fjernes og retten brunes i ti - femten minutter. Hvidløgene kommer til at smage som nødder.

Kilde: Livsglad mad, Bogan's forlag

John Erik Hansen 26-03-1996

 

 

Birthe's Madside