Birthe's Madside

 

Kylling med asparges
4 personer
  • 1 kylling
  • 800 gr. asparges, gerne både grønne og hvide
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 gulerod
  • 2 sommerløg
  • 1½ dl piskefløde
  • evt. Maizena
  • peberrod
  • persille
  • salt
  • peber
  1. Skræl de hvide asparges fra hoved mod ende. Bræk eller skær det træede endestykke af begge slags asparges. Skær aspargesene i skrå stykker. Del kyllingen i lår, overlår, ryg, bryst og vinger. Flæk brystet igennem på langs. Skær gulerod og sommerløg i halvgrove stykker. Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, der dækker ¾. Kom urterne, og aspargesendestykkerne ved. Læg låg på. Kog ca. 20 minutter - byt rundt på grøntsager og kød en enkelt gang undervejs.
  2. Tag kyllingestykkerne op, sigt suppen, og kog den ind til ca. det halve. Kog aspargesstykkerne sprød-møre deri. Ca. 3 minutter for de grønne, ca. 5 minutter for de hvide asparges.
  3. Kog fløden ind til ca. det halve, kom fløden i suppen og kog igennem. Jævn evt. med maizena. Skær imens kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen.
  4. Hak persille og riv peberrod. Vend begge dele i umiddelbart før serveringen, men gem lidt til at strø over som pynt. Spis nye kartofler til.

Hvidvin: Müller - Thurgau Kabinett, trocken Franken årgang 1994

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside