Birthe's Madside

 

Kylling med bambus og svampe
Kylling, hovedretter 4 personer
  • 1 kylling, 1200 gram
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk hønsefedt el olie
  • 3 dl bambusskud (dåse)
  • Tørrede svampe
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • 1 spsk sherry
  • Salt

Tips: De tørrede svampe kan erstattes af champignons. Hvis man bruger tørrede svampe skal de overhældes med kogende vand og stå i blød i ca 15 minutter. Derefter drypper de af og skæres i strimler. Bruger man friske svampe skæres de bare i skiver.

Kyllingen skæres ud og skæres i strimler, og kyllingestykkerne vendes i æggehvide, og derefter maizena. Imens varmes fedtet/olien i en stegepande, og kyllingestykkerne røres og steges i ½ til 1 minut til de er helt hvide. Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Rør og steg svampe, bambus og ingefær ½ minut. Tilsæt kyllingekødet, sherry og en anelse salt. Alt efter smag. Rør rundt og lad det simre et minut.

Server f.eks. med kogte naturris

NB: Køb en ordentlig kylling til denne ret

 

 

Birthe's Madside