Birthe's Madside

 

Kylling med grønne oliven
Fjerkræ 4 personer
  • 1 kylling - 1.400 g
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 spsk smør
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 250 g champignoner
  • 2 store tomater
  • ½ dl tør hvidvin
  • 250 g grønne udstenede oliven
  • ½ dl fløde

Rengør kyllingen og skær den i kvarter. Dup dem tørre. Ophed olien og smørret i en kasserolle og steg kyllingen på alle sider til den er brun. Tag kødet fra. Hak løget og hvidløgene. Skær peberfrugterne i kvarter - kassér frøstol og stilk. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skold tomaterne, træk skindet af og halvér dem. Kom alt i kasserollen. Rør godt rundt - anbring kyllingestykkerne ovenpå - tilføj vin, salt og peber. Lad retten simre under låg i fem kvarter til halvanden time. Tilføj så de udstenede oliven og fløden. Smag til med salt og peber.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag

John Erik Hansen 27-03-1996

 

 

Birthe's Madside