Birthe's Madside

 

Kylling med kinesiske griller
4 personer
  • 1 kylling på ca. 1½ kg
  • ½ citron
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk vineddike
  • 1 tsk brun farin
  • 1 spsk soyasauce
  • Sauce:
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk vineddike
  • 2 spsk sherry
  • 2 spsk olie
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2 tsk finthakket frisk ingefær
  • 2 tsk brun farin

Skær kyllingen igennem brystbenet, så den kan åbnes, og fold den ud. Pisk citronsaft med salt, peber, olie, vineddike, brun farin og soyasauce. Læg kyllingen i marinaden - den skal trække et par timer, gerne en nat. Vend den af og til undervejs. Læg kyllingen med skindsiden nedad på grillristen i ovnen og grill den i 10 min. Vend den og grill skindsiden i 10 min. Slå over på almindelig ovnvarme 225C og lad den stege videre i 14 min. Rør alle ingredienser til saucen sammen.

Server saucen til kyllingen sammen med Pebret salat.

 

 

Birthe's Madside