Birthe's Madside

 

Kylling med peanuts
4 personer
  • 1 kylling (1500 g)
  • 1 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • peber
  • salt
  • 2 spsk olie
  • 4 dl peanuts
  • 100 g smør
  • et par skiver tørt franskbrød

Bland olie, paprika, ingefær, salt og cayennepeber. Mal 2 dl peanuts i blenderen, og kom halvdelen i den førnævnte blanding. Vask og tør kyllingen. Gnid den indvendigt med salt og peber, og sæt den op. Gnid den udvendig med den førnævnte blanding. Steges 1½ time i ovnen ved 200 C. Bland resten af de malede peanuts med 100 g smør og smag til med salt. Rist franskbrødet og dæk det med peanutsmørret. Bag det ristede franskbrød øverst i ovnen, til smørret er brunt og boblende. Rist de resterende nødder gyldne. Læg kyllingen på fad, arranger brødet udenom og drys med de ristede peanuts.

Kilde: Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside