Birthe's Madside

 

Kylling med ris (Arros con pollo)
4 personer
  • 4 spsk olivenolie
  • 100 g baconterninger
  • 8 kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
  • 1 hakket løg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 1 mellemstor grøn eller rød chilipeber befriet for kerner og ribber og hakket
  • 2½ dl ris
  • 1 ds. flåede hakkede tomater
  • ½ liter hønsekødsbouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tørret oregano
  • 100 g ærter
  • ca. 100 g syltet rød peber i strimler fra glas

Varm 2 spsk af olivenolien i en tykbundet gryde med låg og rist baconterningerne heri. Tag dem op, kom resten af olien i gryden og brun kyllingeoverlårene på alle sider. Drys med salt og peber efter smag og tag lårene op. Hæld fedtet fra, undtagen 3 spsk og tilsæt resten af ingredienserne under omrøring. Bring blandingen i kog, tilsæt bacon og kyllingestykker, og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter eller til væden er absorberet. Tag kyllingestykkerne op og rør i risene. Læg kødet tilbage på risene, fordel ærter og peberstrimler på retten og lad den simre under låg et par minutter til inden severing. Spis evt. grøn salat til.

 

 

Birthe's Madside