Birthe's Madside

 

Kylling med risfyld
Fjerkræ, hovedret 4 personer
  • 1 løg
  • 15 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 240 g ris
  • 4½ dl hønsebouillon
  • 1 bundt forårsløg (150g)
  • 1 kylling
  • 1 dl majskerner
  • Tilbehør:
  • Grovbrød og blancherede nye gulerødder og grønne bønner.

Løg hakkes og svitses i lidt fedtstof med hvidløg, timian og ris. Bouillon tilsættes og blandingen koges under låg i 10 min. Trækker 10 min. Forårsløg skæres i ringe og vendes i risen sammen med majskorn. Kyllingen renses og tørres. Risblandingen fyldes godt ind i kyllingen, der lægges i et fad. Overskydende fyld lægges i fadet under kyllingen sammen med indmaden fra kyllingen. Kyllingen steges i ovnen 15 min ved 225° og derefter 1 time ved 185°. Der tjekkes at den er gennemstegt.

Tilberedningstid: 2 timer heraf arbejdstid: 30 min.

Energi pr. pers: 2360 kilojoule (560 kcal)

Energifordeling: Protein 23% - 32 g kulhydrat 50% - 69 g fedt 27% - 17 g

 

 

Birthe's Madside