Birthe's Madside

 

Kylling og kartofler i ovn
Fjerkræ, hovedretter 5 personer
  • 1 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 2 kylinger (a ca. 800g)
  • 3 spsk friskhakket persille
  • 3 spsk hakket purløg
  • 1 tsk tørret esdragon
  • Salt og peber
  • Avocadodressing:
  • 1 avocado
  • 3½ dl cremefraiche, 18%
  • 4 spsk mælk
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem taglagt i et smurt ovnfast fad. Drys kartoflerne med salt og peber og fordel nogle smørklatter over. Skær hver kylling i 4 stykker og læg dem i et smurt ovnfast fad. Bland persille, purløg, esdragon, salt og peber, og drys blandingen over kyllingestykkerne. Skær halvdelen af smørret i skiver og fordel over kyllingerne. Sæt begge fade midt i ovnen. Stegetid 45 min. ved 225°.

Avocadodressing: Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud, og gnid det gennem en sigte. Bland mosen med cremefraiche og mælk (min tilf. - en foodprocessor kan bruges til hele denne operation). Smag dressingen til med salt og peber.

Tip: Kan forberede i god tid som gæstemiddag, hvor der til dessert serveres brie eller anden skimmelost.

Kilde: Karolines Køkken 2

Henrik Holten 31/8 1995

 

 

Birthe's Madside