Birthe's Madside

 

Laksefarseret kalkunbryst
Fisk, fjerkræ, hovedret 4 personer
  • 1 kg kalkunbryst
  • 200 g laks
  • 1 rødløg
  • 1 dl fløde
  • 1 æg
  • Koriander
  • Basilikum
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Salt og peber
  • Marinade:
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk karry
  • 1 lime
  • 2 spsk ahornsirup
  • Hvidløg
  1. Kør laksen til fars. Rør den med fløde, æg og løg, og krydder den med frisk hakket basilikum, koriander, ingefær og hvidløg. Lad farsen hvile i en halv time.
  2. Løsn skindet fra kalkunbrystet så der dannes en lomme, eller skær en lomme i selve brystet. Fyld farsen i lommen.
  3. Lav en marinade af yoghurt, karry, lime, sirup, hvidløg og salt. Hæld marinaden over kalkunbrystet, og lad det trække 1-2 timer i køleskab.
  4. Sæt kalkunbrystet i ovnen ved 200° i ca. 25-30 min.
  5. Serveres med jasminris og sovs eller dressing efter egen smag. Evt. kan marinaden bruges som grundlag for en dressing.

Kilde: Kent Jensen 236/430.38

 

 

Birthe's Madside