Birthe's Madside

 

Lækker Karry Kylling
Portioner: 4
  • 1 Stor kylling
  • Salt
  • 40 g Smør/Margarine
  • Peber
  • 1 Løg
  • 1 ts Honning
  • 5 dl Bouillon
  • 2 spsk Mandler
  • 2 Æbler
  • 2 spsk Rosiner
  • 2 ts Karry
  • 4 spsk Fløde
  • 1 spsk Mel
  • 1 Banan
  • 4 spsk Fløde

Del kyllingen i 4 stykker, der brunes i smør i en gryde. Skær løget i terninger og brun det sammen med kødet. Hæld bouillion ved. Lad retten snurre i 30 minutter. Skræl æblerne, fjern kærnehusene og skær dem i terninger, der lægges i gryden. Drys med karry. Lad det koge i yderligere 10 minutter. Tag kødet op og pil benene fra og hold kødet varmt. Jævn saucen med melet, der er udrørt i 4 spsk. fløde. Drys med salt og peber og tilsæt honning. Smut og halver mandlerne, der ristes på en tør, hed pande. Mandler, rosiner og kød kommes i saucen og fløden røres i. Bananen skæres i skiver på skrå og foldes i umidelbart før serveringen. Løse ris eller flütes til. Selv bruger jeg derudover også noget frisk ingefær, samt mere honning. Og som tilbehør gyldent-tørristet kokosmel,tørristede mandler, mandariner og mere skåret banan.

Kilde: Menu, Internationalt Madleksikon. Karry Kylling.

 

 

Birthe's Madside