Birthe's Madside

 

Letsaltet kylling med ostesauce
Low-cal 4 personer
  • 1 spsk sukker
  • 50 g groft salt
  • 1 kylling (ca 1,2 kg)
  • Kogelage:
  • 1½ l vand
  • 1 gulerod i skiver
  • 1 zitauerløg
  • 10 peberkorn
  • Ostesauce:
  • 2 spsk hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 75 g blå- og hvid skimmelost uden skorpe i tern
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Kartofler
  • minimajs
  • sukkerærter
  • gulerødder

Bland sukker og salt sammen. Gnid kyllingen ind i blandingen udvendigt og indvendigt. Læg den tildækket i køleskabet i ca 1 døgn.

Kogelage: Skyl kyllingen og kog den i lagen ved svag varme i ca 45 min.

Ostesauce: Pisk melet og mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt ostetern og kog saucen i ca 2 min til osten er smeltet. Smag den til med citronsaft, salt og peber.

Ved serveringen: Skær kyllingen i 4-6 stykker og hæld lidt af saucen over. Server resten i en skål ved siden af.

 

 

Birthe's Madside