Birthe's Madside

 

Louisianagryde
4 portioner
  • Grundretten:
  • 1 bundt bladselleri
  • salt
  • 2 peberfrugt
  • peber (sort & hvid)
  • 6 løg
  • hvidløg
  • 500 g kalkun/hakket kød/tun
  • oregano
  • timian
  • 100 g smør/olie
  • paprika
  • 2 dåser flåede tomater
  • Muligt tilbehør:
  • ris

I en gryde svitses først kødet (ikke tun) i smør/olie. Hak bladselleri, peberfrugter og løg og kom dem i gryden i den rækkefølge, efterhånden som hver enkelt ingrediens er blevet blancheret. Tilsæt de flåede tomater, tilsmag retten, læg låg på og lad retten småkoge i 30 minutter. Ønskes retten gjort drøjere, koges ris ved siden af, og serveres sammen med retten. Retten er dog beregnet på at "stå alene", og taber i smag ved anvendelse af ris. Retten er lånt af den engelske kok "Floyd" fra serien "Floyd on America", og tilpasset dansk smag.

 

 

Birthe's Madside