Birthe's Madside

 

Lynstegt kinesisk andebryst
Fjerkræ, kinesisk 3 personer
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • 500 g frigodan wokblanding
  • 1½ dl ande- eller hønsebouillon
  • evt. jævning af maizena
  • Marinade:
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk hedvin (marsala, portv...)
  • 1 hvidløgsfed (presset)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk mørk farin

Ingredienserne til marinaden røres sammen. Skind og fedt skæres fra andebrystet i et stykke. Brystet skæres i tynde strimler ca. 1 x 1 cm og lægges i marinaden (helst 1-2 timer) skind med fedt steges i en wok eller på en stor pande ved jævn varme, således at fedt smeltes fra. Skindet tages op. Der skrues op for varmen. Marinaden hældes fra kødet, der lynsteges i andefedtet 2-4 min Til kødet er svagt rosa. Kødet tages op, og grønsagsblandingen lynsteges i ca. 5 min. Grøntsagerne skal stadig være sprøde. Kød, marinade og bouillon tilsættes og det hele varmes igennem. Jævnes evt. med maizena. Serveres overraskende nok med ris, men pasta kan osse bruges. I så fald kan retten omdøbes til lynstegt italiensk andebryst.

Kilde: Idenyt

Henrik Holten 3/11 1995

 

 

Birthe's Madside