Birthe's Madside

 

Mandel-kylling
Hovedret, Mikrobølge - Personer: 4
  • 4 stk. kyllingbryst uden ben
  • 75 g Flødeost med hvidløg og urter
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 1 spsk Hvedemel
  • Salt & peber
  • 1 Æg, sammenpisket
  • 100 g Mandelflager
  • 25 g Smør
  • 2 spsk Majs -el. vindruekerneolie
  • ½ tsk Stødt ingefær
  • 1 spsk Citronsaft
  • Paprika
  • 2 dl Afdryppet youghurt natruel
  • 1 spsk Friskhakket koriander
  • 1 Stk. grøn agurk på 5cm. revt
  • Pynt:
  • Agurkeskiver
  • Friske korianderblade

Skær en "lomme" på langs i hevrt stykke kyllingebryst. Rør hvidløgsosten med persille og fyld blandingen i lommerne. Tryk lommeåbningerne sammen igen. Bland mel, salt og peber og vend kyllingstykkerne i det. Dyp dem i det sammenpiskede æg og derefter i mandelflagerne, så de bliver helt dækket. Kom smør og olie i et halvdybt fad og varm op i 2 min ved kombinationen 250 grader / middel-lav effekt. Læg stykkerne heri, dryp dem og steg dem i 10 min ved kombination 250 grader/middel effekt, til kødet er klar. Rør imens youghurt, ingefær, citronsaft, koriander og agurk sammen. Smag til med salt og peber. Server kyllinge-stykkerne med lidt af saucen over. Server resten af saucen i en skål drysset med paprika. Pyndt fadet med agurkeskiverne og friske korianderblade.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

 

 

Birthe's Madside