Birthe's Madside

 

Mormors halve kalkun
6-7 personer
  • ½ kalkun på ca. 2 kg

  • salt

  • peber

  • timian

  • 4 dl hvidvin

  • 2 dl bouillon

  • 1 hønsebouillontrening

  •  

  • Serveres med:

  • rå æblesnitter

  • lidt udblødte svesker

  • broccoli

  • trekantkartofler

Sovs: Stegeskyen tilsættes bouillon, piskefløde, hvidvin, kulør, lidt jævning og 50 g smør. I alt skal de regne med ¾ liter sovs, der smages godt til.

Kalkunen lægges direkte i et stort ildfast fad eller en lille bradepande. Overhældes med vin og bouillon, og krydderier drysses over. Steger i en varm ovn- 225 grader–i knap 2 timer. Efter 20 minutter skrues varmen ned på 200 grader. Bliver kalkunkødet for brunt, lægges et par små olieklude(bomuld dyppet i salatolie). Serveres med det gode tilbehør og den velsmagende sovs.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside