Birthe's Madside

 

Ovnstegte hvidløgskyllinger
4 portioner

Dette er min yndlingsret med kylling.

  • 2 store kyllinger a ca. 1 kg
  • 125 g smør
  • 4-5 fed knust hvidløg
  • salt
  • ½-1½ tsk mild paprika

Flæk de rensede kyllinger,og del dem i 8 dele. Drys indersiden med salt og derefter paprika. Læg dem i et velsmurt ildfast fad med skindsiden opad. Rør blødgjort med knust hvidløg og lidt salt, smør det over kyllinge stykkerne. Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 230 grader i ca. 45 - 75 min efter eget ønske. Dryp ofte kyllinge stykkerne med stegesmørret.

Server kyllingerne i fadet og giv pillekartofler og grøn salat og hvidløgssmørret til. (Evt. hvidløgsflütes)

Kilde: Lotte Haveman - Jørgen Simonsen

 

 

Birthe's Madside