Birthe's Madside

 

Saftige kalkunfrikadeller

Noget af det bedste ved SCDiæten er de dejligt simple opskrifter. Denne her nyder jeg flere gange ugentligt.

Den kræver at du har en saftpresse-maskine, (og at du kan li' gulerodssaft). Det interessante er, at frikadellerne overhovedet ikke kommer til at smage af gulerødder, men at gulerodsfibrene bare gør kalkunfrikadellerne meget mere saftige og lækre.

Du tager:

Godt 3/4 af det gulerodssnask, som bliver til rest efter at have presset gulerodssaft af 1 kilo gulerødder.

1 pakke hakket kalkun (godt 500 gram)

De to ting blandes grundigt i en skål. Tilsæt salt, og eventuelt lidt hakkede løg, hvidløg, carry, purløg, Herbes de Provence og lignende - efter smag. Steges godt 6-8 minutter på en pande, enten som frikadeller, du former i hånden - eller som én stor "pandekage" i et stykke.

Simpelt, velsmagende, sundt - og hurtigt lavet.

 

 

Birthe's Madside