Birthe's Madside

 

Sojaglaseret and med ingefærsauce
Fjerkræ, kinesisk, hovedretter 4 personer
  • 2 andebryster (berberi)
  • Marinade:
  • 2½ spsk sojasauce
  • 2 spsk farin
  • 1 frisk reven ingefær (4 cm)
  • 2 tsk reven appelsinskal
  • Ingefærsauce:
  • 3/4 dl hvidvinseddike
  • 3/4 dl sukker
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk frisk reven ingefær
  • 2 dl andebouillon
  • 2 tsk majsstivelse
  • Tilbehør:
  • Jasminris med appelsinbåde
  • Agurker i skiver
  • Haricots verts
  • Ristede sesamfrø

Andebrysternes fedtlag ridses i små terninger. Marinaden røres sammen. Kødet vendes grundigt i marinaden. Lægges på en rist og steges i ovnen ved 220° i ca. 20 min til kødet er gennemstegt. Stegefedtet smides væk. Trækker under alufolie i ca. 15 min

Ingefærsauce: Eddike og sukker koges op i en gryde. Tomatkoncentrat, inegfær og andeboullon røres i. Saucen koges i 2-3 min. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Koges kort igennem.

Kilde: Mad fra fjerne gryder

Henrik Holten 11/5 1997

 

 

Birthe's Madside