Birthe's Madside

 

Southern Fried Chicken
Hovedretter - Personer: 6
  • 2 mellemstore Kyllinger
  • 1 dl Hvedemel
  • Salt og peber
  • Paprika og cayennepeber
  • Svinefedt til stegning
  • Flødesauce:
  • 2 spsk Hvedemel
  • 3 dl Fløde 13%
  • 2 spsk Stegefedt fra kyllingen
  • Salt og friskkværnet peber

Partér kyllingerne i normale serveringsstykker. Varm fedtet til friturestegningen.

Bland mel og krydderier i en plastpose, og ryst kyllingestykkerne i denne blanding. Læg dem i det varme fedt og lad dem stege 6-8 min Vend kyllingestykkerne et par gange, indtil de er brune og sprøde og føles møre, når man stikker i dem med en gaffel. Tag kyllingestykkerne op af fedtet og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Hertil kan serveres flødesauce: Tag 2 spsk. af fedtet, som kyllingen er blevet stegt i, og tilsæt 2 spsk. mel. Hæld fløden i lidt ad gangen, og bliv ved med at røre, indtil saucen er jævnet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hertil kan serveres kartoffelmos eller grøn salat og Hush Puppies.

Kilde: Stine Hansen, 05 Oct 93

 

 

Birthe's Madside