Birthe's Madside

 

Stegt andebryst med ristede svampe, forårsløg & rødvinssauce
Hovedret, And - Personer: 4
  • 2 dybfrosne andebryster … 300 g
  • 200 g østershatte
  • 200 g champignoner
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk smør
  • 1 dl fløde
  • ½ dl rødvin
  • salt og peber

Tø andebrysterne langsomt op i køleskab. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Rens og skyl løgene. Skær fedtsiden på andebrysterne i rudemønster og steg dem på en tør pande med skindsiden nedad, til fedtet er smeltet af og skindet gyldent, ca. 12 min. Vend kødet og fortsæt stegningen ca. 15 min. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse. Mærk efter med en finger. Kødet må ikke virke hårdt, men skal være elastisk. Gør et snit med en spids kniv på den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være gylden og absolut ikke blodig. Tag kødet af panden, drys med salt, pak det i folie og lad det ligge tildækket i ca. 15 min. før det skæres ud. Kom en spsk smør på panden, rist løg og svampe og hold dem varme på et fad. Kog stegeskyen sammen med fløde og rødvin og smag til med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og anret det med svampe og løg på tallerkner, sammen med saucen.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside