Birthe's Madside

 

Stegt andebryst med rosmarinsauce
Hovedret, Fjerkræ - Personer: 4
  • 4 Andebrystfileter
  • Salt og peber
  • Rosmarinsauce:
  • 3 dl Kraftig, lys bouillon
  • 1 pæn stilk frisk rosmarin
  • 1 dl Rødvin
  • 100 g Smør
  • Rosmarin
  • Salt og peber
  • Endvidere:
  • 200 g Sukkerærter

Drys andebrysterne med salt og peber. Læg dem først med fedtsiden nedad på panden. Steg dem 8-10 min på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme under folie. Hæld bouillonen på panden og tilsæt den friske rosmarin. Lad det koge sammen for god varme i 4-5 min Si fonden og hæld den tilbage på den rengjorte pande. Hæld vinen på og lad det koge endnu nogle min Pisk smørret i og kog for god varme. Smag til med salt, peber samt lidt rosmarin, friskhakket eller tørret. Giv de nippede sukkerærter et kort opkog i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af inden de serveres. Skær andebrystfileterne i tynd skrå skiver og anret dem portionsvis med saucen og sukkerærterne. Servér f.eks. kartoffel-cocotter til.

Drikkevarer: En god rød Bourgogne som Aloxe-Corton, Gevrey-Chambertin eller Pommard.

Kilde: Hanne Bloch: "Lækker Mad". Andre Dewald, 15 Oct 93

 

 

Birthe's Madside