Birthe's Madside

 

Stegte duer med champignon
4 personer
  • 4 unge duer
  • salt
  • peber
  • 40 g smør
  • 2 dl hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 2-4 spsk madeira
  • Tilbehør:
  • 100 g bacon i tern
  • 1 lille hakket løg
  • 400 g champignon i skiver
  • salt efter smag
  • Drys:
  • 1 bdt hakket persille

Skyl duerne i koldt vand og tør dem godt med køkkenrulle. Gnid dem med salt og peber - også indvendigt. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun duerne heri på alle sider. Hæld bouillonen ved og steg duerne ved svag varme under låg i ca. 1 time. Brun baconterningerne i en gryde og hæld overflødigt fedtstof af. Tilsæt løgene og lad dem blive klare. Hæld champignonskiverne i og steg dem ved middel varme under omrøring. Smag til med salt. Serveres som tilbehør til duerne.

Tag duerne op, når de er tørre og hold dem varme. Hæld lidt fløde i saucen og lad den koge ind. Smag den til med madeira og salt. Del duerne på langs i 2 dele ved anretningen.

 

 

Birthe's Madside