Birthe's Madside

 

Stegt kyllingelever m. tomatsalat
Kylling, grøntsager, salater, hovedretter 4 personer
  • 800 g mellemstore kartofler
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Dressing til tomatsalat:
  • 3½ dl tykmælk
  • 3 spsk friskhakket persille
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Stegt kyllingelever:
  • 600 g frosne, optøede kyllingelevere
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Tomatsalat:
  • 300 g tomater i både
  • 1 grofthakket salatløg (50g)
  • Friskkværnet peber
  • ½ dl små persillekviste

Bagetid: Ca. 40 min ved 225°

Skyl og skrup kartoflerne godt. Del dem på langs. Stil kartoflerne med den overskårne side op i et ovnfast fad ( ca. 20 x 30 cm. ). Drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Dressing til tomatsalat: Bland tykmælk og persille. Smag til med salt og peber. Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Stegt kyllingelever: Skyl kyllingeleverne og fjern evt. hinder. Tør dem godt, fx. med køkkenrulle. Del de største stykker i to. Drys med rosmarin, salt og peber. Lad smørret gyldne på en pande og tilsæt hvidløg og kyllingelever. Steg leverne ved jævn varme i ca. 6 min.

Tomatsalat: Anret tomatbådene taglagt i et fladt fad og drys med løg, peber og persillekviste.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside