Birthe's Madside

 

Struds i sur-sød sauce
6 personer
  • 1 kg strudsekød

  • frisk mynte

  • 4-5 spsk olivenolie

  • 3 dl hvidvin

  • 1 flaske rosinvin (dvs. sød vin fx spätlese eller eiswein)

  • 1 dl vineddike

  • peber

  • 1 tsk ristede spidskommen

  • 1 tsk sellerifrø

  • 1 spsk honning

Strudsekødet snøres sammen til en rullesteg med den friske mynte i midten. Varm en stegegryde op med olivenolie og brun strudsestegen på alle sider ved kraftig varme. Tilsæt hvidvin og skru ned, lad stegen simre i ca. 1 time, til den er gennemstegt. Tag den op og lad den hvile tildækket. Varm kogelagen kraftigt op, tilsæt vineddike og lad det koge lidt ind. Tilsæt derefter rosinvinen og krydderierne. Brug evt. flere krydderier efter behag.

Servering: I den originale opskrift er der ikke nogen omtale af tilbehør, men førende gastronomer i det klassisk arkæologiske miljø foreslår salat og/eller godt brød.

Kilde: Jan Grinderslev

 

 

Birthe's Madside