Birthe's Madside

 

Superkylling
4 personer

Krydderierne giver en guddommelig smag.

  • 1 stor kylling (1500 g)
  • 2 fed hvidløg (store)
  • paprika (rosen)
  • Knorr aromat
  • Knorr klassisk fransk krydderiblanding
  • salt og peber
  • fedtstof - smør eller olie
  • 1 kg kartofler

Kyllingen deles i 4 stykker. 1 fed hvidløg presses og fordeles over kyllingestykkerne. Paprika og de 2 Knorr krydderier drysses over samme med en smule salt og peber. Et par smørklatter fordeles over stykkerne - eller et par dråber olie. Kyllingestykkerne lægges i en bradepande stilles i ovnen under en tændt grill. Grilles indtil skindet tager farve. Ovnen stilles på 180 grader og stykkerne steger videre i 45 min. Til slut en hurtig tur under grillen. Dryp ofte med stegeskyen.

Kartoflerne vaskes grundigt og skæres i både, lægges i en bradepande og steger sammen med kyllingen i 45 min. Kartoflerne drysses med et presset hvidløgsfed og salt og peber.

Serveres med kartoflerne og grøn salat, med en syrlig dressing.

Kilde: Villy Erichsen

 

 

Birthe's Madside