Birthe's Madside

 

Tagine med kylling, citron og oliven
4 personer
  • 1 stor kylling parteret
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt sort peber
  • ½ tsk safran smuldret mellem fingrene
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 stort hakket løg
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket koriander
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 kop oliven sorte eller grønne efter behag, men helst uden sten
  • skallen af en saltet citron eller 1 lille citron skåret i tynde skiver

Put kyllingestykkerne i en skål sammen med krydderierne og lad dem marinere heri mindst 1 time. Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tag dem af gryden og steg løg og hvidløg i olien. Kom kyllingen tilbage i gryden, tilsæt persille, koriander og hønsebouillon. Lad retten småsimre 1 time. Vask i mellemtiden de sorte oliven i koldt vand. Er de meget bitre, kan de med fordel lægges i en lille gryde, dækkes med koldt vand og gives et opkog. Smag på dem, er de stadig bitre, kan processen gentages 2-3 gange. Fjern kødet fra den saltede citron og skær skallen i strimler eller i mangel af bedre skær en lille citron i tynde skiver og lad citron og oliven simre i retten de sidste 20 min. Når kyllingen er meget mør, tages den op, lad skyen reducere og smag til med salt og krydderier. Læg kyllingen tilbage i gryden og server.

 

 

Birthe's Madside