Birthe's Madside

 

Valnøddefarseret poulard med rødbede-æble salat og bagt kartoffel
6 personer

Poulard: Poularden udbenes fra ryggen, pas på der ikke går hul på skindet. Fyldes med en fars bestående af 300 g flæskehakket, 1 æg,½ tsk stødt rosmarin, ½ dl piskefløde, salt og peber.

Farsen blandes godt, sættes i køleskabet til den er gennemkold da den derved er nemmere at fylde i poularden. Sørg for at farsen kommer rigtig ud i hjørnerne, og fold skindet overlappende over hinanden. Vend poularden med brystsiden opad, liggende i en bradepande smøres den med et tyndt lag dijonsenneppå alt det synlige skind. Drysses med sesamfrø og steges ved 190 grader i ca. 1 time i ovnen.

Rødbede-æble salat: 200 g skrællede æbler skæres i små stykker. 200 g syltede rødbeder skæres på sammen måde og blandes med æblerne. Stilles koldt. 150 g mayonnaise blandes med ½ dl creme fraiche 18 %, smages til med reven peberrod. Æbler og rødbeder blandes i dressingen, og konsistensen tilpasses med rødbedesaft. Inden serveringen hakkes ½ iceberg hovedet og vendes i. Serveres med pynt af høvlet peberrod og hakket persille på toppen.

Retten serveres med bagt kartoffel med creme fraiche og hakket purløg.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside