Birthe's Madside

 

Vietnamesisk ingefærskylling
Kylling 4 personer
  • 1 kylling, ca. 1200 g
  • 1 frisk ingefær (3-5 cm)
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk akaciehonning
  • ½-1 tsk salt
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 dl tør sherry
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 tsk majsstivelse

Kyllingen deles i 10 stykker. Ingefæren skrælles og skæres i tynde strimler. Olien opvarmes i en dyb pande og honningen røres i. Der skrues lidt ned for varmen. Kyllingestykkerne og ingefæren hældes ved, og der røres til stykkerne er gyldne. Krydres med salt. Soja og sherry røres i, og retten simere i 15-20 minutter, til kødet er gennemstegt.(salmonella, i ved ;)) der røres undervejs. Kødet tages op, og boullionen hældes ved. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Saucen koges kort igennem. Kyllingestykkerne lægges i saucen.

Tilbehør: Jasmin ris, grapefrugt skåret i tynde både (uden hinder), og agurkeskiver.

Velbekomme!

Mai-britt, Pisces II

Kilde: Opskriften er vist oprindeligt hugget fra Samvirke

 

 

Birthe's Madside