Birthe's Madside

 

Fondue med marineret kød
Fondue - Personer: 4
  • 600 g filet af okse-, lamme- og svinekød
  • 3 fed hvidløg
  • 6 enebær
  • 1 citron
  • 6-8 stilke mynte elller
  • evt. citronmelisse
  • friskkværnet peber
  • salatblade til pynt
  • 1 liter hønsebouillon
  1. Skær kødet i meget tynde skiver
  2. Pil hvidløgene og skær dem i meget små terninger. Kmus enebærrene i morter. Skyl og tør citronen, riv skallen fint. Skyl og tør mynten. Klip bladene af og hak dem. Bland hvidløg, enebær, citronskal og mynte med kværnet peber.
  3. Drys krydderblandingen på kødskiverne. Læg skiverne taglagt på et fad og kom folie over. Sær det i køleskab et par timer.
  4. Anret kødet på salatblade.
  5. Varm bouillonen op i en gryde på komfuret og sæt den på rachauden.
  6. Stik kødskiver på fonduegaflerne og lad dem simre i bouillonen.
  7. Som tilbehør passer avocado-dip, roquefortcreme, aspargessalat, rød- eller hvidvin samt flütes.

Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93

 

 

Birthe's Madside