Birthe's Madside

 

Oste-skinke fondue
Fondue - Personer: 4
  • 750 g små faste kartofler
  • salt
  • 1 tsk kommen
  • 50 g spegeskinke
  • 1 spsk olie
  • 450 g emmentaler
  • 150 g flødeost med urter
  • 3 dl hvidvin
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk mejsstivelse
  • groftkværnet hvid peber
  • reven muskatnød
  1. Skrub kartoflerne under koldt rindende vand. Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 min.
  2. Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie. Riv Emmentaleren groft. Bland skinke og flødeost i en fonduegryde. Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog.
  3. Kom osten i lidt ad gangen og rør i "ottetaller", mens osten smelter. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen. Lad det koge op og krydr med peber og muskat.
  4. Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl. Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppe i ostefonduen.

Tip: Til denne fondue smager det godt med Peberfrugtsalat med spirer, piskles, sylte agurker, ikke for søde, lø eller rødvin.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93

 

 

Birthe's Madside