Birthe's Madside

 

Ostefondue med broccoli og surbrød
Fondue - Personer: 5
  • 1 kg broccoli
  • salt
  • 750 g groft sur- eller sigtebrød
  • 400 g appenzeller
  • 200 g mellenlageret samsø
  • 3 dl tør cider
  • 2 tsk mejsstivelse
  • groftkværnet hvid peber
  • reven muscatnød

Tilberedningetid: Ca. 50min.

Rens broccolien og skær træede ender af. Kom kålen i kogende letsaltet vand og kog den 2-3 min. Hæld broccolien e en sigte og skyl den koldt. Lad den dryppe af og del den i små buketter. Skær brødet i mundrette terninger. Riv osten groft. Anret brød og broccoli på fade. Kog cider og citronsaft i (kermik) gryde. Tilsæt osten i små portioner, rør hele tiden "ottetaller" med en grydeske, til osten er smeltet. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. vand og rør den i ostefonduen. Lad det koge op og smag til med salt og peber. Sæt ostefonduen på rechauden. Stik brød og broccoli på fonduegaflerne og dyp det i ostefonduen. Mixed pickles, syltede argurker, eddikesyltet peberfrugt og øl passer til.

Kilde: Christian Phillip, 29 Sep 93

 

 

Birthe's Madside