Birthe's Madside

 

Skaldyrsfondue
Fondue - Personer: 4
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • 2 spsk pernod, kan undlades
  • 1 kg rensede blåmuslinger
  • 400 g pillede nordsørejer
  • ¾ l olie
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 1 bundt dild
  1. Pil løget og skær det i både. Varm olivenolien i en mellenstor gryde og lad løgbådene blive klare heri. Spæd med hvidvin og evt. pernod. Hæld muslingerne i gruden og lad det stå i ca. 5 min. under låg ved god varme, til de har åbnet sig, ryst gryden et par gange.
  2. Hæld muslingerne i en sigte og lad dem dryppe af over en skål. Pil muslingerne ud af skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anret muslingerne og rejer.
  3. Rør cremefraichen med 3-4 spsk. muslingesuppe og krydr med salt og peber. Skyl og tør dilden. Hak fint og rør den i cremefraichen.
  4. Varm olien i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.
  5. Stik muslinger og rejer på fonduegaflerne og steg dem i den varme olie. Spis cremefraiche-saucen til.
  6. Velegnet tilbehør er også cremefraiche med tomat, sennepsmayonnaise med dild, lyst brød og tør hvidvin.

Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93

 

 

Birthe's Madside