Birthe's Madside

 

Svampefondue med fjerkræ
Fondue, Friture - Personer: 4
  • 10 g tørrede rørhatte
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kviste timian
  • 1 bdt. persille
  • 2 laurbærblade
  • 1½ liter hønsebouillon
  • 750 g champignon
  • 2 bdt. forårsløg
  • 300 g kyllingebryst u. skind & ben
  • 300 g kalkunfilet
  • Pebersaucen:
  • 2 spsk syltede grønne peberkorn
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • salt
  • peber

Skul svampene, klip dem i mindre stykker og blød dem ud i en dl. håndvarmt vand. Skyld og tør krydderurterne. Nip bladene af persillen. Bind persillestilke, rosmarin, timian og laurbærblade sammen med ufarvet bomuldsgarn. Kom bouillon, svampe med deres udblødningsvand og krydderbuketten i en gryde. Lad det simre ca. ½ time. Skær roden af champignonerne og skyld dem. Rens forårsløgende og skær dem i 4 cm. lange stykker. Skær kyllingekød og kalkunfilet i 4 cm. lange stykker. Anret kødet på et par fade. Hak persillebladene og peberkornene og rør det i cream fraichen. Smag til med salt og peber. Tag krydderbyketten op af gryden. Hlæd bouillonen i en fonduegryde og sær den på rechauden. Stik kødet og grønsagerne på fonduegaflerne og lad det simre kort tid i bouillonen. Spis den krydrede cream fraiche til.

Tip: Tørrede svampe virker som et godt krydderi i både supper, saucer og gryderetter. Svampene bør skylles godt, da de ofte gemmer lidt sand og grus. Dernæst udblødes de i lidt vand, som kommes i gryden sammen med svampene.

Kilde: Christian Phillip, 04 Oct 93

 

 

Birthe's Madside