Birthe's Madside

 

Tyrkisk fondue
Fondue - Personer: 4
  • Tomatsauce:
  • 1 løg
  • 100 g mayonnaise
  • 1½ dl syrnet fløde 9%
  • saft af citron
  • 3 spsk. Cumberlamdsauce
  • 5 spsk. tomatketchup
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. cognac, kan undlades
  • Til fonduen:
  • 400 g kyllingebryst
  • 300 g oksefilet
  • salatblade
  • 400 g babymajs
  • ¾ l olie

Tilberedning: Ca. 50 min.

Pil løget og skær det i terninger. Rør mayonnaise og syrnet fløde sammen. Tilsæt løg og smag til med citronsaft, cumberlandsauce, tomatketchup, salt, peber og evt. cognac. Skær kødet i mundrette stykker og anret dem på salatblade. Giv mejsene et 2 min. opkog og lad dem dryppe tørre i en sigte. Kom mejsene i en skål. Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sær den på rechauden. Stik mejs og kød på fonduegaflen og steg den i den varme olie. Server tomatsaucen til.

Server krydderurtesmør, Roquefortcreme, Tomatchutney, flütes og rødvin til fonduen.

Kilde: Christian Phillip, 28 Sep 93

 

 

Birthe's Madside