Birthe's Madside

 

Bønnepuré med artiskok, tomat, persille og olivensauce
  • 100 g sorte oliven

  • 1 dl olivenolie

  • 1 porre

  • ½ gulerod

  • ½ courgette eller persillerod

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 150 g tørre hvide bønner

  • ½ dl olivenolie

  • 3 artiskokker

  • ½ citron

  • 6 tomater

  • 4 spsk olivenolie

  • 2 store chalotteløg

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 1 tsk sukker

  • salt

  • peber

Olivene udstenes og blendes med olivenolie. Kog en grøntsagsfond af gulerod, courgette, porre, hvidvinseddike og 5 dl vand. Kog ned til der er ca. 2 dl væske tilbage, og sigt grøntsagerne fra. Bønnerne udblødes i vand i 8 timer. De koges i letsaltet vand i ca. 45 minutter til de er mosede. Hæld kogevandet fra bønnerne, og blend dem med 1½ dl grøntsagsfond og ½ dl olivenolie. Smag til med salt og peber. Artiskokkerne koges i vand med citronsaft, salt, peber og lidt sukker i ca. 20-25 minutter. Chalotteløgene hakkes fint, og tomaterne skæres i 1 cm tykke skiver. Persillen hakkes groft. Artiskokkerne halveres og "skægget" tages ud. Del hver artiskok i 6 stykker og steg dem let på en pande. Tomaterne steges hurtigt på begge sider i lidt olie. Vend persillen og schalotteløgene i tomaterne og artiskokkerne, og smag til med salt og peber. Læg bønnepuréen ved siden af tomaterne og artiskokkerne på en tallerken og server med olivensaucen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside