Birthe's Madside

 

Broccoli med ansjoser
Grøntsager 4 personer
  • 750 g broccoli
  • 1 løg
  • 4 ansjosfileter
  • 30 g Provolone eller anden hård ost
  • 200 g sorte oliven
  • ½ glas rødvin
  • 4 skiverhvedebrød
  • 30 g smør
  • 8 spsk olivenolie
  • salt - friskkværnet peber

Skil broccolien i buketter, skræl evt. dele af stokken og skær de i passende stykker. Blanchér dem i tre minutter, dræn, og slå koldt vand over. Udvand fileterne og hak dem. Kom dem i en skål. Tilføj den revne ost og de udstenede olivener. Ophed olien i en kasserolle og læg skiftevis lag af broccoli-buketter og skålens indhold. Hæld vinen ved og læg låg på. Kog til vinen er fordampet. Skær brødet i tærn og steg dem i smør på panden. Strø dem over kålen, når den serveres.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 01-03-1996.

 

 

Birthe's Madside