Birthe's Madside

 

Brunkål 2
4 portioner
  • 1 hvidkål

  • 75 g sukker

  • 1 tsk salt

  • 2 dl vand

  • 1 tsk kulør

  • 1 kg flæskekød (gerne røget bacon)

Kålen snittes fint med en kniv eller på et råkostjern. Sukkeret brunes til karamel i en gryde. Margarinen tilsættes. Kålen brunes der i lidt efter lidt, til den falder sammen. Salt vand og kulør røres sammen og hældes i. Midt i kålen laves en fordybning til kødet, der dækkes helt med kål. Retten mørner under tætsluttende låg over svag varme i ca. 1½ time. Den smages til med mere salt, hvis kødet er ferskt.

Medisterpølse kan også koges i kålen, men kun den sidste halve time. Pølsen kan også brunes på panden og serveres til sammen med rugbrød og sennep.

Kilde: Tørsleffs husmoder service - Den røde kogebog - Frank Larsen

 

 

Birthe's Madside