Birthe's Madside

 

Fransk løgtærte
Grøntsager 4 personer
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 500 g løg
  • 2 spsk olivenolie
  • fennikelfrø
  • 1/4 l mælk
  • 1/4 l fløde
  • 3 æg
  • 2 spsk hakket persille
  • salt - friskkværnet peber

Som det første tages ca. 1 spsk. hvedemel fra. Læg melet i en bunke. Tilføj smørstykker i midten og ælt dem ind i dejen. Tilsæt et par spsk vand for at gøre dejen smidig. Rul dejen sammen til en kugle. Træk klar folie over og læg dem til afkøling i køleskabet. Skær løgene i skiver og svits dem blanke i olie. Smag til med salt, peber og fennikelfrø. Hæld mælk ved og kog ind i nogle minutter til konsistensen er som tyk fløde og en smule salt og rør sammen med løgmassen. Gnid en tærteform med smør og drys 1 spsk mel ud over den. Fordel dejen og hæld løgblandingen over. Bag tre kvarter i ovnen ved moderat varme. Kan servéres både varm, lunken og kold. Drys med persille.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-03-1996.

 

 

Birthe's Madside