Birthe's Madside

 

Gartnergryde
2 personer
  • 750 g nye, skrabede kartofler

  • 1 løg

  • 2 gulerødder

  • 3-4 tomater

  • 100 g grønne bønner

  • 1 spsk olie

  • 1 kvist merian

  • 2 dl vand

  • 1 tsk salt

  • peber

  • hakket persille

Hvis kartoflerne er store, skæres de i kvarte eller tykke skiver. Løget pilles og skæres i både. Gulerødderne skæres i skiver. Tomaterne skæres i både. Bønnerne nippes og skæres i 2-3 stykker. Kartoflerne svitses godt igennem i olie. Løg og gulerødder tilsættes og svitses med. Tomater, merian og vand tilsættes. Retten snurrer sammen under låg ved svag varme ca. ½ time. Bønnerne snurrer med de sidste 10 min. Retten smages til med salt og peber, og drysses med hakket persille ved serveringen.

Tilbehør: Groft madbrød.

Kilde: Bente Nissen Lundsgaard: Mad og Sport - Mette Bøgevang

 

 

Birthe's Madside