Birthe's Madside

 

Grøn tomatpie
4-6 stk

God anvendelse for de grønne tomater fra drivhuset om efteråret. Fra dengang man troede, at tomat var en frugt, som skulle spises med sukker.

  • Dej:

  • 250 g mel

  • 260 g margarine

  • ½ dl vand

  • Fyld:

  • 6 mellemstore grønne tomater (300 g) i skiver med lidt salt

  • ½ citron uden skal i tynde skiver

  • ½ tsk kanel, 1 spsk mel, 85 g sukker, blandet

  • 1 spsk margarine

Smør en rund form. Rul ⅔ af dejen ud og læg den i formen. Kom halvdelen af sukkerblandingen på og læg tomatsiver og citronskiver på. Resten af sukkerblandingen kommes på. Resten af dejen rulles tyndt ud og lægges på som låg. Tryk fast til i kanten. Skær et kryds i midten og smør med fedtstof.

Bages ved 225° i 35 - 40 min.

Flødeskum til.

Kilde: Inger Andresen

 

 

Birthe's Madside